om meg

Hei!

Jeg heter Irene. Så lenge jeg kan huske har jeg vært kreativ og elsket å skape og lage bilder.

Jeg har bachelor i Kunstfag fra Kunsthøyskolen i Oslo. Og fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography.

Min fotokarriere startet ved en tilfeldighet da jeg så etter jobb ved siden av studiene og plutselig dukket det opp en stilling som boligfotograf. Jeg har helt siden ungdomsårene vært veldig interessert i foto. Jeg var hun tok dokumenterte alle fester og turer og har utforsket mye både analogt i mørkerom og digitalt.  Jeg søkte på denne stilligen og fikk muligheten. Dette var da det virkelig tok av med boligfoto i Oslo, så det var helt ukjent og jeg ante ikke hva jeg gikk til. Men jeg deltok på et kurs, også vips så var jeg selvstendig næringsdrivende og boligfotograf. Det var en bratt læringskurve med mye prøving og feiling, men aller mest læring. Jeg har vært heldig å fått lov til å fotografere mange fine hjem opp gjennom årene. Etter flere år med boligfoto begynte jeg med interiørfotografering for magasiner. Estetiker og interiør interessert som jeg er ble det jobben min i flere år. Jeg føler meg heldig som har fått muligheten til å besøke så mange fine mennesker og fotografere deres hjem. Bildene mine har vært publisert i flere magasiner både i Norge og utlandet. Jeg fotograferer fortsatt interiør, så ikke nøl med å ta kontakt hvis dere har et prosjekt som skal foreviges eller et hjem som kan egne seg på trykk i et magasin.

I 2009 ble jeg mamma for første gang, og fotograferingen tok nye høyder. Jeg har ikke tall på hvor mye bilder jeg har fra da hun var liten. Hun ble min muse, og interessefeltet utvidet seg. Gleden ved å fotografere mennesker i alle varianter fikk en ny dimensjon. Viktigheten av å bevare minnene med familiene våre ble utrolig verdifullt for meg. Tiden med barna våre går så fort, det er så mye følelser knyttet til det å ha barn, få barn og det å være mamma. Det skremmer meg å ikke få denne tiden dokumentert. Så det sørger jeg for.

Ønsket om å forevige en følelse er det jeg brenner for. Følelsen det er å være mamma, den følelsen er så sterk. Jeg vil huske alt dette fine for alltid. Jeg vil at barna mine skal huske hvordan jeg så ut når de var små, jeg vil at de skal ha bilder av meg som omfavner dem, og viser dem hvor høyt jeg elsker de. Det er ikke sikkert de vil huske alle klemmene hvis ikke bildene er der. Og hvilke barn liker vel ikke å se bilder av seg selv. Å bla i album har noe magisk ved seg. Alle de herlige øyeblikkene, de forskjellige uttrykkene, og utviklingen. Livet vi lever. Det er noe av det mest verdifulle man har å se tilbake på når tiden har gått og livet ser litt annerledes ut. Ikke nøl med å få familien dokumentert. Det betyr så mye. Hver eneste fase i livet er verdifull sånn jeg ser det. Jeg vil gjerne forevige din familie og fryse denne fasen dere er i nå. Den er verdifull akkurat nå, akkurat som den er.

 

Har du spørsmål eller ønsker å booke meg til en fotografering, send meg en mail på irenesandvedlunde@gmail.com.  eller ring meg på 95860561

 

Jeg håper å høre fra deg!

/ Irene

submark-sort-300

Et utvalg av mine kunder

Egmont Publishing

Bonnier

Aller Media

Obos

Norema

CUMA

Colline Design

Turbojentene

Flytoget

Storebrand

Thon Ski

BONUM