fbpx

De som har opplevd å bli mamma, vet hva jeg snakker om når jeg sier at den første tiden med en nyfødt baby er helt magisk! En ting er den deilige babyen man vil snuse på og kose med hele tiden. Men mye forandres med kvinnen i det øyeblikk man blir mamma. Å bli pappa er garantert stas, men det å bli mamma er noe jeg tør påstå er det største som skjer et menneske. Den personen du var før babyen kom er plutselig nesten glemt. Vips over natta. Tilværelsen er snudd opp ned på hodet, og du som person blir aldri den samme igjen. På en god måte så klart. Men det er også overveldende. De følelsene man kjenner på. Spesielt som førstegangs mor. Denne lille personen du har kjent i magen i 9 mnd er plutselig i armene dine, vil ha mat hele tiden, og bli bært til enhver tid. Den gråter, sover, er våken. Du får aldri slappet av, ikke sovet skikkelig sånn som før. Mye følelser og man famler litt i blinde. Men samtidig er dette verdens mest naturlige ting for en kvinne. Det ligger latent.

Det er noe helt spesielt med akkurat denne tiden, ikke bare fordi babyen er nyfødt og det er en tid som ikke varer så lenge – derfor bør man ta bilder av babyen. Men du som person har blitt forandret for alltid. Nye ting blir viktigere enn alt annet som var viktig før. Dette er starten på ditt nye liv og personlige reise.

Dette er Monika. Hun har akkurat blitt mamma for første gang. Jeg har vært så heldig å fått lov til å dokumetere hvordan en dag ser ut sammen med henne og hennes nyfødte datter Ellinor. Akkurat sånn her tilbringer de tiden sammen nå.  Jeg håper hun aldri glemmer følelsen av hvordan det er å være henne akkurat nå. Det er magisk.